ELVIN RASMUSSENS VANDREPOKAL

Pokalen tildeles opdrætteren af den bedste Dansk Varmblods avlede hingste, der efter bestået Materialprøve, tildeles titlen “bedste springhingst” ved kåringen som 4- eller 5-årig.

Efter opdelingen af dansk varmblodsavl i en dressur og en springlinie var det natur-ligt at indstifte en vandrepokal for heste med vægten på egenskaber i springning. Derfor blev der i 2003 indstiftet en pris for ”Bedste Springhingst” i fireårsholdet med bestået materialprøve.

Vandrepokalen er opkaldt efter den idé- og nærmest ildsprudlende organisations-mand, Elvin Rasmussen, som var med til at forme udviklingen af moderne dansk ridehesteavl i 1960´erne. Elvin Rasmussen var medlem af bestyrelsen i Dansk Sportsheste Avlsforbund (DSA) 1964-1974, ligesom han deltog aktivt i fusionen mellem DSA og de andre hesteavls-organisationer, som blev til Dansk Varmblod i 1978.

Som formand for region 5 Østjylland, gjorde han regionen til landets største. Han var endvidere den første praktiske leder af afviklingen af Dansk Varmblods Hingstekårin-gen i Messecenter Herning.

Elvin Rasmussen var i besiddelse af det gåpåmod, optimisme og den energi, som kendetegner en ægte pioner. Også som hingsteholder fik Elvin Rasmussen betydning for avlen med hingstene: Mozart, Irak og Epok.

TIDLIGERE VINDERE AF ELVIN RASMUSSENS VANDREPOKAL

Præsenteres af

Bliv sponsor

Firma info

Følg os på Facebook Følg os på Facebook
Bliv medlem