Indekstal på Dansk Varmblods hingste

Her finder du indekstallene på Dansk Varmblods kårede hingste. De er beregnet på hingstenes afkoms resultater og bedømmelser og udtrykker dermed hingstens avlsværdi.

I dressur- og springindeks er hingstene oprangeret efter total indeks. Der beregnes et total indeks, hvis hingsten har et Unghesteindeks beregnet på min. 15 afkom, samt et championats- ELLER konkurrenceindeks beregnet på min. 15 afkom. Total indeks er et vægtet gennemsnit af ungheste-, championats- og konkurrenceindeks ud fra antal bedømte afkom i de enkelte delindeks.

Tidligere har indekstallets sikkerhed figureret på listen. Den er istedet erstattet af antallet af bedømte afkom, der ligger til grund for beregningerne. Jo flere bedømte afkom, desto mere sikkert er indekstallet. Ønsker man at kende sikkerhederne henvises til Hestedatabasen, hvor de findes sammen med indekstallet på de enkelte heste. Enkelte hingste, især unge hingste har kun et unghesteindeks, da der endnu ikke er nok bedømte afkom i chamiponats- eller konkurrenceindeks. Her henvises også til Hestedata.

Præsenteres af

Bliv sponsor

Firma info

Følg os på Facebook Følg os på Facebook
Bliv medlem